Τέλεια και λαχταριστά Soft Cookies
Μια συνταγή για τέλεια και λαχταριστά Soft Cookies. Τα φτιάξαμε , τα φάγαμε και μετά που διαπιστώσαμε ότι είναι τέλεια είπαμε να μοιραστούμε την συνταγή….
ΥΛΙΚΑ (για 16 cookies):
- 2 αυγά
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 φλιτζάνι λιωμένη μαργαρίνη
- 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο
- ¾ του φλιτζανιού φουντούκια
- 1 βανιλίνη
ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ:
Πρώτα απ’όλα βάζουμε το φούρνο, πάνω κάτω αντίσταση και αέρα να προθερμαίνετε στους 180oC.
Σε ένα ταψί απλώνουμε τα φουντούκια και τα αφήνουμε να καβουρδιστούν για μερικά λεπτά.
Παράλληλα σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν, και διαδοχικά ρίχνουμε τη μαργαρίνη, το αλεύρι, το κακάο και τη βανίλια.
Βγάζουμε τα φουντούκια και αφού κρυώσουν τα σπάμε με ένα κοπτίριο όσο μικρά ή μεγάλα τα θέλουμε και τα ενσωματώνουμε με μια marize στο μίγμα μας.
Τέλος, με ένα κουτάλι μοιράζουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολα, με μεγάλα κενά μεταξύ τους και ψήνουμε στη παραπάνω θερμοκρασία για 15-20 λεπτά.
TIP:
Εκτός από φουντούκια μπορούμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας αλλα και κομμάτια σοκολάτας η αποξηραμένα φρούτα.
-0 Comment-