Απίστευτη μηλόπιτα- κέικ μήλου.
Ένα γλυκό που λίγοι δεν το προτιμάνε. Όλοι οι καλοφαγάδες το αγαπάνε!
Υλικά για το κέικ:
- 250gr βούτυρο
- 5 αυγά μέτρια.
- 440gr ζάχαρη
- 150ml γάλα
- 1 φαρίνα.
- 2 βανίλιες.
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα.
Υλικά για την “γέμιση”:
- 6 μεσαία προς μικρά μήλα
- 2-3 κουταλιές ζάχαρη
- 2-3 κουταλιές κανέλα
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια και τα ανακατεύουμε με την ζάχαρη και την κανέλα τα αφήνουμε στην άκρη να ετοιμάσουμε το μείγμα του κέικ.
Χτυπάμε το βούτυρο και ρίχνουμε τμηματικά την ζάχαρη, τα αυγά και την βανίλια ανακατεύοντας ελαφρά. Εμείς χρησιμοποιήσαμε φόρμα σιλικόνης και δεν χρειάστηκε να την βουτυρώσουμε.Όσες δεν έχετε φόρμα σιλικόνης βουτυρώστε καλά την φόρμα μην κολλήσει το κέικ.
Ρίχνουμε μια στρώση μείγματος κέικ και έπειτα μια στρώση από την γέμιση και συνεχίζουμε αυτή την εναλλαγή μειγμάτων με προσοχή να είναι η τελευταία στρώση το μείγμα του κέικ.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο για 45-50 λεπτά με έλεγχο να είναι ψημένη η ζύμη.
TIPS:
- Προσοχή επειδή το κέικ αυτό είναι κάπως υγρό μην το μπερδέψετε και θεωρήσετε ότι η ζύμη δεν είναι ακόμα ψημένη.
- Επίσης σε εμάς για να ψηθεί καλά η ζύμη προς το τέλος χρειάστηκε να γυρίσουμε το πρόγραμμα της κουζίνας από αερόθερμο σε αντιστάσεις.
-0 Comment-