Κοτόπουλο γρήγορο αλλά και κρασάτο!
Σήμερα θα φτιάξουμε ένα πεντανόστιμο φαγητό για όλη την οικογένεια! Θα μαγειρέψουμε κοτόπουλο γρήγορο αλλά και κρασάτο..
Τα υλικά βγάζουν 5-6 μερίδες:
- Ένα κοτόπουλο ξεκοκαλισμένο και χωρίς πέτσα.
- Μια συσκευασία κοφτό μακαρονάκι
- Ένα κουτί πολτό τομάτας
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ( τα ψιλοκόβουμε)
- Λάδι
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κύμινο ( τα μπαχαρικά βάλτε τα ανάλογα τις γευστικές σας προτιμήσεις)
- Έναν κύβο λαχανικών και
- 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
Εκτέλεση:
Βάζουμε νερό και αλάτι σε μια κατσαρόλα να βράσει και έπειτα ρίχνουμε το μακαρονάκι. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 3-4 κ.σ λάδι για να σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε στο τηγάνι το κοτόπουλο και το ανακατεύουμε μεχρι να αλλάξει χρώμα όλο. Προσθέτουμε στο τηγάνι το κρασί, τον πολτό τομάτας, τα μπαχαρικά μας τον κύβο λαχανικών και ελάχιστο νερό τα αφήνουμε να βράσουν.
Έχουμε το νου μας στα μακαρονάκια μην πολυβράσουν. Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με νερό για να μην κολλάνε μεταξύ τους.
Τέλος τα βάζουμε σε ένα πιρέξ και σερβίρουμε με τριμμένο τυρί!
TIP: Μπορείτε να βάλετε πιπεριές και μανιτάρια στο κοτόπουλο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
-0 Comment-