Μια νηστίσιμη συνταγή… Σπανακόρυζο..
Σαρακοστή πλέον παιδιά… Ας δούμε μια θρεπτική και νηστίσιμη συνταγή. Τα παρακάτω υλικά βγάζουν 6 μερίδες.
Υλικά:
- 1 κιλό σπανάκι
- 2 μέτριες ντομάτες
- 2 μέτρια κολοκύθια
- 3 μικρά κρεμμύδια
- 4 μέτρια καρότα
- 2 και 1/2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού Ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί κόκκινο
- Αλάτι, πιπέρι, λίγο κύμινο και πάπρικα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Αλέθουμε στο μούλτι όλα τα λαχανικά, προσέχουμε να μην τα πολτοποιήσουμε, τα θέλουμε ψιλοκομμένα. Τα τσιγαρίζουμε πολύ λίγο με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί.
Προσθέτουμε το κρασί συνεχίζοντας το ανακάτεμα και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε το ρύζι.
Στην συνέχεια βάζουμε τέσσερα φλιτζάνια, του τσαγιού, νερό και ανακατεύουμε αργά. Αν κρίνουμε πως χρειάζεται, προσθέτουμε νερό έως ότου ψηθεί το ρύζι. Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο με λίγη γλυκιά πάπρικα,
Tip: Όσοι δεν νηστεύουν μπορούν να το συνοδεύσουν με γιαούρτι!!!
-0 Comment-