Και Ζαμπόν και τυρί!

Ένα νόστιμο πιάτο. Γρήγορο και ιδανικό για όλες τις ώρες! Μια τέλεια ζαμπονοτυρόπιτα!!
Υλικά:
- ένα πακέτο φύλλο κρούστας
- 250 gr τυρί gouda
- 200gr πάριζα
- 3 κ.σ μουστάρδα
- μισό κεσεδάκι γιαούρτι ή κατίκι
- πάπρικα
- 2 αυγά
- 1 ποτήρι γάλα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τριμμένο τυρί, την τριμμένη πάριζα, το γιαούρτι ή το κατίκι, την μουστάρδα και την πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά για να αναμειχθούν ομοιόμορφα τα υλικά μας,
παίρνουμε ανά τρία τα φύλλα κρούστας αφού τα έχουμε βουτυρώσει το καθένα ξεχωριστά. Τοποθετούμε 3-4 κουταλιές κατά μήκος των φύλλων και τυλίγουμε σε ρολό. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.
Τοποθετούμε τα ρολά στο βουτυρωμένο πυρέξ σε ακανόνιστο σχήμα.
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το ρίχνουμε ομοιόμορφα στην πίτα μας
Αφήνουμε την πίτα μας περίπου μια ώρα να σταθεί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς, περίπου για 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Tips:
Αυξομειώνουμε τη μουστάρδα και την πάπρικα ανάλογα τα γούστα μας.
Για την γέμιση μπορείτε να αλλάξετε το είδος του τυριού και του αλλαντικού με αυτά της αρεσκείας σας.
-2 Comments-
[…] Και Ζαμπόν και τυρί! […]
[…] Και Ζαμπόν και τυρί! […]