“Μούφα” greek moussaka!
Σήμερα σας έχουμε συνταγή για μουσακά προερχόμενος από τα χείλη γνωστής μας με καταγωγή από Σερβία! Not a greek moussaka!!!!
Υλικά :
- 2 κολοκυθάκια
- 1/2 κιλό κιμά
- 2 καρότα
- 2 ντομάτες
- 1 κρεμμύδι
- 2 πιπεριές κόκκινες (Φλωρίνης)
- 3 μεγάλες πατάτες
- 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
- πολτός τομάτας
- Τυρί τριμμένο
- Γάλα εβαπορέ
- Δύο αυγά
- Αλάτι πιπέρι, πάπρικα
Αρχικά βάζουμε στο μούλτι όλα τα λαχανικά εκτός τις πατάτες.
Θέλουμε να είναι ψιλοκομμένα.

Σοτάρουμε τον κιμά με λίγο λάδι, έπειτα βάζουμε όλα τα λαχανικά. Ρίχνουμε το ποτήρι με το κρασί για περισσότερο άρωμα και γεύση. Έπειτα προσθέτουμε λίγο πολτό τομάτας για να γίνει πιο κόκκινο. Βάζουμε αλάτι πιπέρι πάπρικα και το αφήνουμε να σιγοβράζει σε χαμηλή φωτιά. Προσέχουμε διότι δεν θέλουμε να βγει στεγνός ο κιμάς, οπότε προσθέτουμε νεράκι όσο κρίνουμε ότι χρειάζεται.

Κόβουμε λεπτές ροδέλες τις πατάτες, λαδώνουμε ελάχιστα το πυρέξ και απλώνουμε μια στρώση, μετά κιμά μετά τριμμένο τυρί (έβαλα γκούντα!). Το επαναλαμβάνουμε μέχρι που τελείωσαν τα υλικά. Τέλος χτυπάμε τα αυγά και ένα ποτήρι εβαπορέ και λίγο αλάτι. Το ρίχνουμε προσεκτικά και αυτό στο πυρέξ.

Ψήνουμε σε αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για μια ώρα. Ανάλογα το φούρνο μπορεί να χρειαστεί περισσότερο. Σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο, στο τέλος βγάζουμε να πάρει χρώμα.

Καλή όρεξη!!!!!
-1 Comment-
[…] “Μούφα” greek moussaka! […]