Τεμπέλικα κανελόνια
Μια νόστιμη συνταγή για κανελόνια που δεν χρειάζεται να τα γεμίσουμε!
Υλικά:
- Μια συσκευασία κανελόνια που δεν χρειάζονται βράσιμο
- Μισό κιλό κιμά χοιρινό
- Μισή συσκευασία σπανάκι κατεψυγμένο
- Μια κονσέρβα καλαμπόκι
- Μια κονσέρβα μανιτάρια
- Πολτό ντομάτας
- Ένα μεγάλο κρεμμύδι
- Αλάτι, πιπέρι, κύμινο, πάπρικα, μοσχοκάρυδο
- 600ml γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
- λίγο ελαιόλαδο
- Δύο αυγά
Εκτέλεση:

Σπάμε τα κανελόνια και τα απλώνουμε ομοιόμορφα σε βουτυρωμένο ταψί. Τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι με τον κιμά, προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σπανάκι και έπειτα τον πολτό ντομάτας με λίγο νεράκι. Αφήνουμε να μαγειρευτεί. Λίγο πριν το κατεβάσουμε προσθέτουμε το καλαμπόκι και τα καρυκεύματα εκτός το μοσχοκάρυδο.
Για τη μπεσαμέλ:
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι, ρίχνουμε μια κουταλιά αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας καθ όλη τη διάρκεια. Μόλις πήξει λίγο χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ανακατεύοντας πολύ γρήγορα ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Στο τέλος αλάτι πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Η μπεσαμέλ θέλουμε να είναι αραιή, αν χρειαστεί προσθέτουμε γάλα.

Τέλος στα κανελονια απλώνουμε τον κιμά και περιχύνουμε με τη μπεσαμελ, αν προτιμάμε προσθέτουμε τυρί ή φέτα και ψήνουμε 30-45 λεπτά ανάλογα το φούρνο στις αντιστάσεις στους 250 βαθμούς.
Καλή μας επιτυχία.
-0 Comment-