Καλαμαράκια κοκκινιστά με ριζότο
Καλαμαράκια κοκκινιστά με ριζότο. Μία συνταγή εύκολη γρήγορη και πεντανόστιμη.
Υλικά:
- 1 κρεμμύδι
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι μπονέτ
- 1 φλιτζάνι καλαμπόκι
- 1 φλιτζάνι αρακά
- 1 καρότο
- ελαιόλαδο
- πολτό ντομάτας
- 1 κονσέρβα καλαμαράκια
- μπαχαρικά (αλάτι,πιπέρι, ρίγανη και σε όσους αρέσει κύμινο )
Εκτέλεση:
Σε ένα τσικάλι προσθέτουμε λάδι και τσιγαρίζουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι, την πιπεριά Φλωρίνης και το ρύζι. Προσθέτουμε το καλαμπόκι και τον αρακά και ένα καρότο ψιλοκομμένο ρίχνουμε πολτό ντομάτας και προσθέτουμε έξι φλιτζάνια του τσαγιού νερό και τα αφήνουμε να βράσουν.
Ξεπλένουμε τα καλαμάρια και τα καθαρίζουμε αφαιρώντας το κόκαλο και το μελάνι. Το κόβουμε σε ροδέλες και έπειτα το ρίχνουμε σε ένα τηγάνι με λάδι και το σοτάρουμε με αλάτι και ρίγανη μέχρι να πάρει χρώμα. Ελέγχουμε ταυτόχρονα αν το ρύζι χρειάζεται και άλλο νερό μέχρι να ετοιμαστεί.
Λίγο πριν να είναι έτοιμο το ρύζι ρίχνουμε τα καλαμάρια που τα εχουμε σοτάρει, αφού σουρώσουμε τα περιττά ζουμιά. Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βράσουν προσθέτοντας τα μπαχαρικά μας (αλάτι, ρίγανη, πιπέρι και κύμινο)
-0 Comment-