Τσουρέκια
Η παρακάτω συνταγή αφορά τα γνωστά σε όλους πλέον τσουρέκια με Ζαχαρούχο. Παρακάτω θα βρείτε τη συνταγή και την εκτέλεση όπως εμείς την κάναμε και δούλεψε άψογα. Καθώς και μια επιπλέον πινελιά για extra πόντους στην απόλαυση.
Υλικά:
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 2.5 κουτιά ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 6 αυγά
- 2 κουτιά σπορέλαιο
- 1 κ.γ. μαχλέπι
- 1κ.γ. κακουλέ
- 1 πορτοκάλι (ξύσμα και χυμό)
- 1 κ.γ. μαστίχα χίου
- 200 gr νωπή μαγιά
- 1 φακελάκι Baking Powder
- 3 k αλεύρι (για τσουρέκια)
- 3 κουτιά ζεστό νερό
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε τα πρώτα 4 υλικά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βάζουμε το σπορέλαιο. Σε μια μεγάλη λεκάνη λιώνουμε τη μαγιά με το νερό (χλιαρό), προσθέτουμε το αρχικό μείγμα στη συνέχεια βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και το αλεύρι σιγά σιγά. Ζυμώνουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες.
Πλάθουμε τα τσουρέκια, τα αλείφουμε με αυγό και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για μισή ώρα τουλάχιστον.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω αντιστάσεις για 20-25 λεπτά στους 180οC.
TIP 1: Το κουτί στα υλικά, αφορά το κουτί του ζαχαρούχου, το οποίο το κρατάμε για δοσομετρητή.
EXTRA ΥΛΙΚΑ:
- Πραλίνα φουντουκιού
- Dulce de Leche (βρασμένο ζαχαρούχο όπου έχει γίνει καραμέλα, υπάρχει έτοιμο στο εμπόριο)
TIP 2: Με τα extra υλικά εμείς γεμίσαμε τα τσουρέκια μας. Κάνοντας τη παραδοσιακή πλεξούδα, τα τρία μπαστούνια που τη συνθέτουν, τα ανοίγουμε και τα γεμίζουμε είτε με καραμέλα είτε με πραλίνα. Τα κλείνουμε επιμελώς και πλέκουμε το παραδοσιακό τσουρέκι μας.
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
-0 Comment-