Banana Bread (ψωμί μπανάνας)
Γλυκό ψωμί μπανάνας. Γρήγορο, εύκολο και λαχταριστό. Γλύκισμα για όλες τις ώρες!
Υλικά:
- 3 μπανάνες
- 2 αυγά
- 2 φλιτζάνια (τσαγιού) αλεύρι
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη καστανή
- 1 1/2 κ.γ μπεικιν παουντερ
- 1 φλιτζάνι λιωμένο βιτάμ ή μαργαρίνη
- 1 κ.γ σόδα
Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε το βιτάμ και την ζάχαρη.

Προσθέτουμε τη μπανάνα με τα αυγά και ρίχνουμε το αλεύρι, με το μπέικιν πάουντερ και την σόδα.

Το μείγμα θα είναι κάπως αραιό και η ζάχαρη δεν θα έχει διαλυθεί τελείως. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα που την έχουμε βουτυρώσει και την έχουμε πασπαλίσει με αλεύρι (έτσι θα αποφευχθεί να κολλήσει το ψωμάκι)

Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς . Έχουμε το νου μας, μόλις βάλουμε το μαχαίρι και βγει στεγνό τότε είναι έτοιμο το ψωμακι μας.

Τip: μπορούμε όσοι θέλουμε να προσθέσουμε καρύδα ή σταγόνες σοκολάτας για περισσότερη γεύση.
-0 Comment-